25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN 100.YIL ANITI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ULUSAL PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

YARIŞMA SONUÇLARI:

Ödül/Eleme Proje Sıra No Rumuz Ekip Listesi
1. Ödül

7 82564 Orhan Ersan-Ekip Başı-Y. Mimar
Gülcan Afacan-Y. Mimar
Yardımcı
Efe Üzüm-Mimar
Danışmanlar
Doç. Dr. Deniz Dokgöz
Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu

2. Ödül

25 13628 Pınar Kesim Aktaş-Ekip Başı-Mimar
Mehmet Cemil Aktaş-Peyzaj Mimarı
Yardımcılar
Şeyma Kahraman-Peyzaj Mimarı
Lokman Turunç – Peyzaj Mimarı
Hilal Yivci-Öğrenci
Sümeyye İşbilir-Öğrenci
Danışmanlar
Okan Mutlu Akpınar- Peyzaj Mimarı
Hüseyin Hilmi Kezer-Mimar

3. Ödül

13 46839 Kutlu İnanç Bal-Ekip Başı-Mimar
Hakan Evkaya- Mimar
Yardımcılar
Yasemin Kılıç-Mimar
Serhat Çakır-Mimar
İpek Gönüllü Bilikci-Mimar
Ömer Faruk Aslan – Mimar
Özlem Karakoç-Mimar
İmre Bilgin-Öğrenci
Yetkin Erce Ecer-Öğrenci

Eşdeğer Mansiyon

1 69437 Gülay Gamze Güven-Ekip Başı- End.Ürünleri Tasarımcısı
Ada Rahvancı-End.Ürünleri Tasarımcısı
Deniz Aslan-End.Ürünleri Tasarımcısı
Göksun Sönmez-End.Ürünleri Tasarımcısı
Mine Öztürk-Mimar
Merve Pilgir-Mimar
Deniz Yılmaz-Mimar
Ayşegül Yarar-Resim İş
Arzu Kutkam-Peyzaj Y. Mimarı
Necmettin Yağcı-Resim İş
Azimet Karaman- Seramik Sanatçısı

Eşdeğer Mansiyon

14 20391 İsmail Kocataş-Ekip Başı-Mimar
Gülşah Güneş-Mimar
Esra Demirci-Mimar

Eşdeğer Mansiyon

17 17973 Sıddık Güvendi-Ekip Başı-Mimar
Cihan Sevindik-Mimar
Oya Eskin Güvendi-Mimar
Senem Müştak Sevindik-Y. Mimar
Yardımcılar
Abdullah Kahraman-Öğrenci
Elif Sakallı-Öğrenci
Gülcan Coşkun-Öğrenci
Emirhan Ayata-Öğrenci

Eşdeğer Mansiyon

20 16192 Alper Karasu-Mimar
Merve Kalaycı-Mimar
Eşdeğer Mansiyon 29 17386 Tunahan Koç-Ekip Başı-Mimar
Zeynep Altınbaşlı-Y. Mimar
Yardımcılar
Tunga Tüdeş-Öğrenci
Merve Akbay-Öğrenci
Ezgi Üzüm-Öğrenci

 

 

ANIT YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” sonuçlandı. Yüksek Mimar Orhan Ersan’ın ekip başı olduğu proje birincilik ödülünü kazandı.
Antep’in adaletsiz bir işgale karşı yapılan destansı savunmasının kahramanlarını anmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde organize edilen “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” sonuçlandı. 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi yanında 10 bin 500 metrekarelik alanda yapılması planlanan anıt için yarışmaya giren projeler arasından Yüksek Mimar Orhan Ersan’ın ekip başı olduğu, Yüksek Mimar Gülcan Afacan, Yardımcı olarak Mimar Efe Üzüm, Danışman olarak da Doç. Dr. Deniz Dokgöz ve Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu’ndan oluşan ekibin yaptığı proje birinciliği göğüsledi.

Yarışmada 2’ncilik ödülünü ekip başı Mimar Pınar Kesim Aktaş’ın yaptığı, Peyzaj Mimarı Mehmet Cemil Aktaş, yardımcılığı Peyzaj Mimarları Şeyma Kahraman, Lokman Turunç’un ve öğrenciler Hilal Yivci ile Sümeyye İşbilir’in yaptığı, danışman olarak Peyzaj Mimarı Okan Mutlu Akpınar, Mimar Hüseyin Hilmi Kezer’in yaptığı ekip kazandı.
3’üncülüğü Ekip Başı Mimar Kutlu İnanç Bal, Mimar Hakan Evkaya, yardımcılığı Mimarlar Yasemin Kılıç, Serhat Çakır, İpek Gönüllü Bilikci, Ömer Faruk Aslan, Özlem Karakoç ve mimarlık öğrencileri İmre Bilgin ile Yetkin Erce Ecer’in oluşturduğu proje aldı.
5 adet proje ise eşdeğer mansiyon ödülünü hak kazandı. Birinci proje, Ekip Başı Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Gülay Gamze Güven, Endüstri Ürünleri Tasarımcıları Ada Rahvancı, Deniz Aslan ve Göksun Sönmez, Mimarlar Mine Öztürk, Ayçıl Yılmaz, Merve Pilgir ve Deniz Yılmaz, Resim İş Ayşegül Yarar, Peyzaj Mimarı Arzu Kutkam, Resim İş Necmettin Yağcı ve Seramik Sanatçısı Azimet Karaman’ın oluşturduğu ekibin yaptığı proje aldı. İkinci ekip ise Ekip Başı Mimar İsmail Kocataş, Mimarlar Gülşah Güneş ve Esra Demirci ekibinin yaptığı proje kazanırken, üçüncü ekip Ekip Başı Mimar Sıddık Güvendi, Mimarlar Cihan Sevindik ve Oya Eskin Güvendi, Yardımcı Mimar Senem Müştak Sevindik, yardımcı öğrenciler Abdullah Kahraman, Elif Sakallı, Gülcan Coşkun, Emirhan Ayata ekibi ödülün sahibi oldu. Eşdeğer Mansiyon Ödülünü kazanan bir diğer ekip ise Ekip Başı Mimar Alper Karasu ve Mimar Merve Kalaycı’nın bulunduğu ekip aldı. Yarışmanın Eşdeğer Mansiyon Ödülü’nü kazanan son ekip ise Ekip Başı Mimar Tuna Han Koç, Y. Mimar Zeynep Altınbaşlı, yardımcı öğrenciler Tunga Tüdeş, Merve Akbay ve Ezgi Üzümcü ekibi oldu.

Yarışmada asıl jüri üyeleri ise Sanat Tarihçisi- Ressam Prof. Dr. Jale N. Erzen, Heykeltıraş Seyhun Topuz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu, Mimar Murat Tabanlıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mimar Erdem Güzelbey ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu oldu. Danışman jüri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Heykeltıraş Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Mimar Doç. Dr. Gülden Gümüşburun Ayalp, Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Mimar Aslı Tezel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Zafer Okuducu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İrem Elbeyli’nden oluştu. Yarışmanın raportörlüğünü ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Şube Müdürü Serdar Murat Gürsel, Uzman Arkeolog Zeynep Akkaya Temel, mimar İrem Donç ve mimar Taner Yürekli yaptı.

 

“25 ARALIK 2021, GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN
100. YILINDA, KAHRAMANLARIMIZIN ANILMASI İÇİN ANIT VE ÇEVRE
DÜZENLEMESİ PROJE YARIŞMASI”
JÜRİ ÇALIŞMALARI TUTANAĞI

“25 Aralık 2021, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında, Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” jüri değerlendirme çalışmalarına başlamak üzere 5 Haziran 2021, Cumartesi günü saat 09:00’da Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi çok amaçlı toplantı salonunda; danışman jüri üyeleri, asli jüri üyeleri, yedek jüri üyeleri ve raportörler toplanmıştır.
COVID19 pandemisi dolayısı ile oluşan mücbir nedenler ve salgın hastalık riski nedeni ile Cumhurbaşkanlığı Kararlarına esas alınarak İdare’nin oluru ile asli jüri üyelerinden Jale ERZEN ve Seyhun TOPUZ ile Yedek Jüri Üyesi Ozan Önder ÖZENER çalışmalara çevrimiçi olarak katılmışlardır.
Değerlendirme çalışmalarına katılan jüri üyeleri, yarışmaya katılan projeleri daha önce görmedikleri ve yarışmacıları tanımadıkları hususunda yazılı ve sözlü olarak dürüstlük beyanında bulunmuştur.
Projelerin değerlendirilmesinden önce jüri, saat 09:30’da 28 adet projeyi bireysel olarak değerlendirmeye başlamıştır. Toplantıda, raportörlük jüri üyelerine aşağıdaki raporu sunmuştur:
1. Şartnamede kargo ile teslim alım için son gün olarak belirtilen tarihte toplamda 29 proje teslim alınmıştır.
2. Kimlik zarfı ve raporları bulunmayan 9 numaralı projenin yarışma dışı kalmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.
3. 8 adet projenin maketi mevcuttur.
4. 12 adet projenin animasyonu mevcuttur.
Bireysel değerlendirmelerden ve yarışma raportörlüğünün verdiği bilgilerden sonra birinci tur jüri değerlendirmesi yapılmıştır. Daha sonra ikinci ve üçüncü tur elemelere geçilmiştir. Bu elemeler sırasında bireysel değerlendirmeler ve her projenin dijital görselleri ve raporlarının ayrıntıları ile incelendiği toplu değerlendirmeler yapılmıştır. Son tura kalan 8 proje tekrar değerlendirilerek ödül sıralaması ve mansiyon alan projelerin belirlenmesi tamamlanmıştır. İlgili zarflar açılarak belge kontrolleri ve kimlik tespitleri yapılarak jüri çalışması sonlandırılmıştır.

JÜRİ RAPORU I
25 Aralık 2021 Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması Jürisi 5 Haziran 2021, Cumartesi günü saat 09:00’da Gaziantep Savunması, Kahramanlık Panoraması ve Müzesi çok amaçlı toplantı salonunda toplanmıştır. 09:30’da başlayan ilk bireysel incelemelerden sonra 10:15’te toplu değerlendirmenin ilk oturumu başlamıştır.
Raportörlük raporuna istinaden 9 sıra no’lu projelerin şartnamede belirtilen kimlik zarfı, mimari raporlar, yaklaşık maliyet ve iş programı koşullarına uygun olmaması nedeni ile elenmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

1. Tur Eleme
Jüri değerlendirmeleri neticesinde 10, 11, 16, 21, 22, 23, 26 ve 28 numaralı projeler oy birliği ile birinci turda elenmiştir.

2. Tur Eleme
Jüri bireysel incelemeler ve toplu değerlendirmeler ışığında aşağıda verilmiş olan;
• Bağlam ile olan kentsel ve mimari ilişkilerdeki olgunluk
• Önerilen projedeki kamusal mekânlar ve programların potansiyelleri
• Üst ölçekteki kentsel duruma yönelik araştırmalar ve analizlerin derinliği
• Önerilerin temelini oluşturan kavramsal yaklaşımın içeriği
• Projenin konusu olan tarihi olayların sanatsal yorumunun derinliği ve içeriği
• Kentsel, peyzaj ve mimari müdahale yaklaşımlarındaki tutarlılık
• Grafik anlatım ve temsildeki olgunluk
konularındaki değerlendirmelere göre 2, 3, 12, 15, 18, 24 ve 27 numaralı projelerin elenmesine oy çokluğu ile karar vermiştir.

3. Tur Eleme
4, 5, 6, 8 ve 19 numaralı projelerin oybirliği veya oy çokluğu ile elenmesine karar vermiştir. Bu projeler ile ilgili jüri değerlendirmeleri aşağıda verilmiştir.

4 no’lu Proje
Projenin ortaya koymuş olduğu genel yaklaşım ve anıt alanındaki kütlesel form düzeni ve kütle dili jüri tarafından olumlu olarak değerlendirilmiş ancak peyzaj ve kentsel tasarım düzeyindeki kararların ve düzenlemelerin olgunluk düzeyi ile ana fikrin imgeye yaptığı direk referans eleştirilmiştir.
Proje Oyçokluğu ile elenmiştir (Karşı Oy: J. Erzen, S. Topuz)

5 no’lu Proje
Projenin alan içerisinde bir kentsel odak yaratma gayreti ve bu odak içerisindeki anıtın su ile olan ilişkileri olumlu bulunmuştur. Tasarımın kentsel ve peyzaj kurgusu içerisine yerleşen elemanların ele alınışı ve projenin temsili ayrıca pozitif değerlendirilmiştir. Ancak peyzaj müdahalelerindeki düzensizlik ve kararsız tutum, kentsel ilişkilerin kurulması konusundaki sorunlu ve tekrarlı yaklaşım ve merkezdeki anıtın jenerik dili eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile elenmiştir.

6 no’lu Proje
Projenin net kurgusu, görsel anlatım konusundaki çabası, proje alanının farklı işlevlere izin verebilecek kentsel boşlukların yaratılması ve rasyonel planlama yaklaşımı olumludur. Anıtın kütlesel dili, vurgulu mesaj kaygısı ve kentsel odağın tekdüze kurgusu jüri tarafından eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile elenmiştir.

8 no’lu Proje
Proje alanı içerisindeki kentsel kararlar ve kültür rotasının oluşturulma motivasyonu olumludur. Anıt ve çevresine yönelik kararların düzeyi, anıtın konstrüksiyonu ve detaylandırılması konusunda yapılan araştırmalar ve temsiller jüri tarafından pozitif yönde değerlendirilmiştir. Ancak anıt ve çevresindeki kütle ve form dilinin jenerikliği, verilen alt metin ve kavramlar ile kentsel ilişkilerin kurulması yanında peyzaj kurgusuna yönelik sorunlar eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile elenmiştir.
19 no’lu Proje
Konunun kapsamlı bir şekilde ele alınması ve temsil niteliği açısından olumlu değerlendirilmekle beraber, proje kurgusunun temelinde yer alan duvarların yoğunluğu ve kentsel etkisi ile oluşturulan deneyimin proje alanı ve kentsel ilişkileri bloke eden kapalı yaklaşımı eleştirilmiştir.
Proje Oyçokluğu ile elenmiştir (Karşı Oy: H. Kahvecioğlu)

Bu sonuçlara göre ödül grubuna kalan 8 (sekiz) adet proje 1, 4, 7, 13, 14, 17, 20 ve 25 numaralı projelerdir.

JÜRİ RAPORU II
25 Aralık 2021 Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması Jürisi 5 Haziran 2021, Cumartesi günü saat 13:45’te Gaziantep Savunması, Kahramanlık Panoraması ve Müzesi çok amaçlı toplantı salonunda toplanmıştır. Bireysel ve toplu değerlendirmelerin ardından ödül sıralaması aşağıda verilmiştir. Buna göre:
• 7 nolu proje 1. Ödül
• 25 nolu proje 2. Ödül
• 13 nolu proje 3. Ödül
• 1 nolu proje Eşdeğer Mansiyon
• 14 nolu proje Eşdeğer Mansiyon
• 17 nolu proje Eşdeğer Mansiyon
• 20 nolu proje Eşdeğer Mansiyon
• 29 nolu proje Eşdeğer Mansiyon
ödüllerine değer görülmüştür. Ödül ve mansiyon kazanan projelere ilişkin jüri değerlendirmesi aşağıda sırasıyla verilmiştir.

29 no’lu Proje (Eşdeğer Mansiyon)
Projenin kent merkezinde anma/anıt alanı ile rekreatif işlevleri gözeten incelikli tavrı ve oranlı peyzaj müdahaleleri ile anıtı kronolojik bir çerçevede kurgulanmış bir anı duvarı olarak ortaya koyan sakin yaklaşımı jüri tarafından olumlu bulunmuştur. Anıt Park ve Anıt Meydanı arasındaki ilişkilerin kopukluğu ile mevcut 25 Aralık Panorama Müzesi ile oluşan kentsel ilişkilerin sorunlu ara mekânlar şeklinde gelişmesi ve müzenin geçiş mekânlarını baskılayıcı tavrı eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile Eşdeğer Mansiyona değer bulunmuştur.

20 no’lu Proje (Eşdeğer Mansiyon)
Proje önerisindeki merkezi kurgu ve anıt odağı çevresindeki saçak ile oluşturulan kentsel deneyim olumludur. Alanın merkezindeki plastik elemanların yerel kültüre referans veren malzeme dokusu ve dili ile kompozisyonun bütünü projenin öne çıkan pozitif yönlerindendir. Projenin en belirgin bileşeni olan perfore saçağın işlevsel problemleri ve seçilen korten metal malzemenin yerel iklim içerisinde kamusal mekân ve konfor bağlamında yaratabileceği ciddi sorunlar eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile Eşdeğer Mansiyona değer bulunmuştur.
17 no’lu Proje (Eşdeğer Mansiyon)
Projenin net kentsel tasarım kurgusu ile “Kahramanlar Anıtı’nın” seferberlik ruhuna referans veren kompozisyonu ve farklı peyzaj öğeleri ile bütünleşmesi başarılı bulunmuştur. Projedeki algı, anma ritüelleri ve bağlama yönelik görseller ile konstrüksiyon/üretime yönelik detaylar ve temsillerin gelişmiş olduğu görülmüştür. Anıtın belirli vistalardan 25 Aralık Panorama Müzesi’ni görsel ve kentsel algı bağlamında engelleyen kütle oranları ve yüksekliği ile seçilen kompozit konstrüksiyon sistemi ve modüler levhaların sürekli bakım gerektirebilecek teknik özellikleri eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile Eşdeğer Mansiyona değer bulunmuştur.

14 no’lu Proje (Eşdeğer Mansiyon)
Projenin anıt ve anma eylemine yönelik alternatif yaklaşımı ve bu ana fikirden hareket ile ortaya koyduğu kamusal mekân kurgusu ile projenin görsel anlatımı jüri tarafından dikkate değer bulunmuştur. Oluşturulan kentsel boşluğun kent yaşamına katılımı ve etkinlik potansiyelleri ile önerilen alanın peyzaj kurgusu ve detaylarına yönelik tasarım çalışmaları olumludur. Proje alanındaki sert zeminlerin toplam peyzaj üzerindeki yoğunluğu ve incelikle tasarlanmış bir kentsel odak olmanın ötesine geçebilen bir bellek mekânının oluşturulması konusundaki sorunları eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile Eşdeğer Mansiyona değer bulunmuştur.

1 no’lu Proje (Eşdeğer Mansiyon)
Projenin kentsel kurgusu, Demokrasi Meydanı ile oluşturmaya çalıştığı kentsel bağlantı aksı ve alanın kullanımını ve dere boyunca kamusal alan deneyimini zenginleştiren peyzaj yaklaşımı ile alt alanlardaki rekreatif işlev-kamusal alan karşılıkları jüri tarafından olumlu değerlendirilmiştir. Kentsel mobilyalara yönelik çalışmalar jenerik dili nedeniyle eleştirilmiş ve önerilen anıtın form, anlam ve tarihsel bellek bağlamındaki yorumu yeterince güçlü bulunmamıştır.
Proje Oybirliği ile Eşdeğer Mansiyona değer bulunmuştur.

13 no’lu Proje (3. Ödül)
Projenin dere kenarında gelişen ve su öğesini anma ve hatırlama ritüelinin bir parçası olarak ele alma çabası ile Hafıza Odalarındaki deneyimi bütünselleştiren yaklaşımı başarılı bulunmuştur. Projedeki anıtsallık ve kent savunmasına referans veren kurgusu ve kapsamlı bir metin ile desteklenen tasarım fikirleri jüri tarafından olumlu bulunmuştur. Projenin görsel anlatımı ile soyut anlatımın ön planda olduğu maketin olgunluk düzeyi ayrıca not edilmiştir. Projenin alana olan müdahale seviyesi ve sert zeminlerin baskın olduğu mimari/peyzaj kararlarının ağırlığı eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile 3. Ödüle değer bulunmuştur.
25 no’lu Proje (2. Ödül)
Merkezde oluşturulan ve yoğun peyzaj dokusu ile belirginleşen “Cennet Bahçesi” savunulan Gaziantep toprağını sembolize eden kavramsal yaklaşımı ve projenin “anma ve hatırlamaya” yönelik tasarım senaryoları ve ritüelleri son derece olgun bulunmuştur. Önerilen sembolik savunma duvarının savunmaya katılan Gazianteplileri temsil eden modüler kompozisyonu, yerel bakır işlemeciliği kültürüne referans veren malzeme ve konstrüksiyon kararları ile inşa/üretim sürecinin Gaziantep Halkının katılımını öngören yaklaşımı Gaziantep Savunmasındaki beraberlik ruhuna referans vermesi nedeniyle ayrıca başarılı bulunmuştur. Sembolik savunma duvarının üzerinde temsil edilen hikâyenin 25 Aralık Panorama Müzesi içerisindeki içerik ile örtüşmesi ile projenin malzeme ve üretim kararları nedeni ile bakıma ihtiyaç duyabilmesi durumu eleştirilmiştir.
Proje Oybirliği ile 2. Ödüle değer bulunmuştur.

7 no’lu Proje (1. Ödül)
Proje kapsamlı bir tarih okuması ve Gaziantep Savunması sırasında yaşanan olaylara yaptığı referanslar üzerinden kurguladığı anıt alanı ve ona eşlik eden poetik metin ile yalın ancak bir o kadar anlamlı bir anma alanını önermektedir. Anıtın en belirgin görsel ve canlı öğeleri olan ağaçların savunma sırasında canlarını veren Gaziantepliler ile işgalciler tarafından yok edilen ağaçlara ve doğaya yönelik incelikli sembolizmi jüri tarafından takdir edilmiştir. Form ve kütlesel dildeki sadelik ve alanı çevreleyen duvarın kentsel ilişkileri son derece etkili şekilde katalize edebilen tavrı ile ağaçlar ile oluşturduğu materyal ve immateryal diyalog ve ağaçların altında oluşan mekânın deneyimi projenin öne çıkan yönlerindendir. Projenin görsel anlatımındaki seviye yanında verilen proje raporundaki yazınsal üslup ve kavramsal anlatım olgunluğu başarılı bulunmuştur.
Proje Oybirliği ile 1. Ödüle değer bulunmuştur.

Jüri çalışmasını saat 20:00’de tamamlamıştır.
Kimlik zarfları açılarak kimlik tespit tutanağı hazırlanmıştır.
Tüm tutanakların ve raporların kontrolü yapılmıştır.

JÜRİ TAVSİYE RAPORU
1. Ödülü kazanan proje ile ilgili olarak özellikle peyzaj kararları ve plantasyona yönelik kararların tekrar değerlendirilmesi önerilmiştir. Kavak ağaçlarının (Kara Kavak-Populus nigra) yaşam döngüsü, botanik özellikleri ve alerjen etkisi nedeni ile sorunlu olabileceği bu nedenle anıtta yöre iklimi ile uyumlu ve uzun ömürlü ağaç türleri (ör. Cupressus sempervirens Horizontalis) ile endemik bitkilerin yer alması önerilmiştir.

RUMUZ TESPİT TUTANAĞI
Proje Sıra No Rumuz
1 69437
2 72576
3 26517
4 11032
5 56851
6 17243
7 82564
8 73840
9 85931
10 21187
11 91325
12 13092
13 46839
14 20391
15 12759
16 BEN27
17 17973
18 27890
19 05142
20 16192
21 12150
22 56748
23 25306
24 57841
25 13628
26 34590
27 87164
28 50738
29 17386

 

KİMLİK TESPİT TUTANAĞI
Ödül Grubu ile Kimlik Zarfında “Açılabilir” ibaresi bulunan yarışma ekipleri açık olarak yazılmış, diğer ekiplerin bilgileri tutanağa geçirilmemiştir.
Ödül/Eleme Proje Sıra No Rumuz Ekip Listesi
1. Ödül 7 82564 Orhan Ersan-Ekip Başı-Y. Mimar
Gülcan Afacan-Y. Mimar
Yardımcı
Efe Üzüm-Mimar
Danışmanlar
Doç. Dr. Deniz Dokgöz
Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu
2. Ödül 25 13628 Pınar Kesim Aktaş-Ekip Başı-Mimar
Mehmet Cemil Aktaş-Peyzaj Mimarı
Yardımcılar
Şeyma Kahraman-Peyzaj Mimarı
Lokman Turunç – Peyzaj Mimarı
Hilal Yivci-Öğrenci
Sümeyye İşbilir-Öğrenci
Danışmanlar
Okan Mutlu Akpınar- Peyzaj Mimarı
Hüseyin Hilmi Kezer-Mimar
3. Ödül 13 46839 Kutlu İnanç Bal-Ekip Başı-Mimar
Hakan Evkaya- Mimar
Yardımcılar
Yasemin Kılıç-Mimar
Serhat Çakır-Mimar
İpek Gönüllü Bilikci-Mimar
Ömer Faruk Aslan – Mimar
Özlem Karakoç-Mimar
İmre Bilgin-Öğrenci
Yetkin Erce Ecer-Öğrenci
Eşdeğer Mansiyon 1 69437 Gülay Gamze Güven-Ekip Başı- End.Ürünleri Tasarımcısı
Ada Rahvancı-End.Ürünleri Tasarımcısı
Deniz Aslan-End.Ürünleri Tasarımcısı
Göksun Sönmez-End.Ürünleri Tasarımcısı
Mine Öztürk-Mimar
Ayçıl Yılmaz-Mimar
Merve Pilgir-Mimar
Deniz Yılmaz-Mimar
Ayşegül Yarar-Resim İş
Arzu Kutkam-Peyzaj Y. Mimarı
Necmettin Yağcı-Resim İş
Azimet Karaman- Seramik Sanatçısı
Eşdeğer Mansiyon 14 20391 İsmail Kocataş-Ekip Başı-Mimar
Gülşah Güneş-Mimar
Esra Demirci-Mimar
Eşdeğer Mansiyon 17 17973 Sıddık Güvendi-Ekip Başı-Mimar
Cihan Sevindik-Mimar
Oya Eskin Güvendi-Mimar
Senem Müştak Sevindik-Y. Mimar
Yardımcılar
Abdullah Kahraman-Öğrenci
Elif Sakallı-Öğrenci
Gülcan Coşkun-Öğrenci
Emirhan Ayata-Öğrenci
Eşdeğer Mansiyon 20 16192 Alper Karasu-Mimar
Merve Kalaycı-Mimar
Eşdeğer Mansiyon 29 17386 Tuna Han Koç-Ekip Başı-Mimar
Zeynep Altınbaşlı-Y. Mimar
Yardımcılar
Tunga Tüdeş-Öğrenci
Merve Akbay-Öğrenci
Ezgi Üzümcü-Öğrenci

3. Eleme
4 11032 Açılamaz
5 56851 Açılamaz
6 17243 Açılamaz
8 73840 Açılamaz
19 05142 Açılamaz

2. Eleme
2 72576 Yusuf Açıkkol-Ekip Başı-Mimar
Ece Ergan-Mimar
3 26517 Mehmet Kamil Alpay-Ekip Başı-Mimar
Şehnaz Ergin-Ekip Üyesi
Osman Özgan-Ekip Üyesi
Kübra Azlık-Ekip Üyesi
Aybüke Biçer-Ekip Üyesi
12 13092 Açılamaz
15 12759 Açılamaz
18 27890 Hakan Dernek-Mimar
24 57841 Furkan Şanlı-Ekip Başı-Mimar
Elif Ağaoğlu-Mimar
Yardımcılar
Sahide Almira Uğurlu
Mustafa Doğukan Durmuş
Müge Özkan
27 87164 Açılamaz

1. Eleme
10 21187 Açılamaz
11 91325 Ömer Çelik- Ekip Başı-Peyzaj Mimarı
Muhammed Furkan Yonar-İnş.Tek.
16 BEN27 Açılamaz
21 12150 Açılamaz
22 56748 Gürol Ustaömeroğlu-Ekip Başı-Mimar
Ayça Araz Ustaömeroğlu- Y.Mimar
Seren Koç-Peyzaj Mimarı
Buğra Günaydın-Mimar
Yardımcı
Meriç Ustaömeroğlu-Öğrenci
23 25306 Açılamaz
26 34590 Açılamaz
28 50738 Açılamaz